Yoga på stranden

Denne dagen begynte bra men tidlig. Vi dro kl. 05:30 for å komme oss på stranden til soloppgang. Det var så vakkert der nede, mange av de som bor i området rundt var allerede ute. Enten det var for å lufte hunden eller fiske litt med barna. Vi var der for å gjøre yoga! Mange forbipasserende var nysgjerrige på hva vi drev med og derfor hadde vi etterhvert en del tilskuere, og noen ble også med å gjøre serien med oss. Å høre fuglene kvitre, hunder bjeffe i det fjerne og bølgene som slår innover mens solen står opp og da i tillegg gjøre yoga praksisen sin det burde vært alle forunt å være med på. Det var en fantastisk opplevelse. Det jeg tenker da er at dette burde jeg spontant gjøre hjemme når været tillater det.

Nå er vi igang med forskjellige pusteøvelser.

Lucas Rockwood som jeg tidligere har nevnt ifbm. podcaster som jeg liker å høre på er her for å undervise oss.

Hver morgen denne uken, før Hot Yoga timen vår, har vi spesielle pusteøvelser som stimulerer nervesystemet vårt.

Det er så utrolig spennende hvordan vi kan påvirke nervesystemet bare ved å puste roligere. Vi har ofte tilnærmet oss en pustemetode i våre travle og stressete liv som er både kort og hakkete, overfladisk pust kaller mange dette. Bare ved å enkelt telle 1,2,3,4 på inn pusten og samme på utpust 4,3,2,1 så lager vi pusten like lang på inn som på utpust og det skal ikke mer til for å skape balanse og ro i kroppen. I dag har vi også prøvet ut naoli som er en slags mage massasje styrt av pusten. Den setter i gang de peristaltiske bevegelser som er i tarmen og som gjør at vi må på toalettet. Ved å puste dypt inn for så å tømme lungene helt, bøyer fremover og støtter hendene på knærene, suger magen inn skaper man et vakum i mageregionen som gjør at tarmbevegelser settes igang. Det føltes ganske spesielt men skal være veldig effektivt. Nå gjør vi det hver morgen denne uken.

På kvelds undervisningen hadde vi neseskylling med en liten spesiell mugge, såkalt Neti kanne, som man heller 37 graders varmt vann med litt salt i inn ene neseboret for at det skal renne ut den andre. Renser godt opp i nesen, spesielt bra for de som er plaget med bihulebetennelse men også bra for alle andre. Bilde av Neti kannen under.

Jeg rekker ikke mer nå, kvelden er allerede over og i morgen skal vi undervise 5 stillinger så nå er søvn øverst på ønskelisten!